Για να γνωριστούμε

Είναι μεγάλη μου χαρά να μπορώ να επικοινωνώ μαζί σας μέσω του διαδικτύου. Θα ήθελα με λίγα λόγια να σας συστηθώ και να σας ενημερώσω για ότι νομίζω ότι μπορώ να σας προσφέρω.
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και σπούδασα Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια ειδικεύθηκα στην Παιδιατρική και από το 1988 ασχολούμαι με το αντικείμενο της Παιδοκαρδιολογίας και των Συγγενών Καρδιοπαθειών.Μετά από 8ετή εκπαίδευση σε μερικά από τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ (Washington University, St Louis, Missouri, Duke University, Durham, North Carolina και Harvard University, Boston, Massachusetts), εγκαταστάθηκα στην Ελλάδα το 1992. Εργάσθηκα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο από το 1993 έως το 2007, όπου ξεκίνησα τη λειτουργία της Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής και στη συνέχεια υπηρέτησα ως υποδιευθυντής από το 1998-2007, με μια διακοπή ενός έτους (2003-2004). Στο διάστημα 2003-2004 διηύθυνα το Ηλεκτροφυσιολογικό Τμήμα της Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Arkansas, στις ΗΠΑ. Στις αρχές του 2008 μετακινήθηκα στην Παιδιατρική Κλινική ΜΗΤΕΡΑ όπου ίδρυσα και διηύθηνα το Παιδοκαρδιολογικό Τμήμα μέχρι το 2013. Από το 2013 έως σήμερα βρίσκομαι στις ΗΠΑ, ως διευθυντής της Παιδιατρικής Ηλεκτροφυσιολογίας στο Παιδοκαρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Children’s Mercy Hospital, Kansas City, Missouri και ως Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Missouri.

Παράλληλα, συνεχίζω τη συνεργασία μου με το Παιδοκαρδιολογικό Τμήμα της Παιδατρικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ στο Μαρούσι, όπου και έρχομαι τακτικά για εξέταση παλαιών και νέων ασθενών και διενέργεια εξειδικευμένων επεμβάσεων.
Εκτός από τη διάγνωση, θεραπεία και μακροχρόνια παρακολούθηση των συγγενών καρδιοπαθειών σε παιδιά και ενήλικες, εξειδικεύθηκα και ασκώ την Παιδιατρική Ηλεκτροφυσιολογία, που περιλαμβάνει την διάγνωση και θεραπεία αρρυθμιών στα παιδιά καθώς και σε ενήλικες ασθενείς με συγγενή καρδιοπάθεια, με φαρμακευτικά και επεμβατικά μέσα. Είμαι ο μόνος που κατέχει επίσημα την ειδικότητα αυτή στην Ελλάδα μετά από εξετάσεις στο International Board of Heart Rhythm Examiners (Clinical Electrophysiology Specialist in Pediatrics και Clinical Cardiac Device Specialist). Στο τμήμα μας έχουμε τη δυνατότητα ριζικής θεραπείας όλων των σοβαρών αρρυθμιών στα παιδιά, καθώς και σε ενήλικες με συγγενή καρδιοπάθεια, με μέσα όπως η κατάλυση ταχυκαρδιών με καθετήρα (με ρεύμα ραδιοσυχνότητας ή κρυοπηξία), η εμφύτευση συσκευών όπως βηματοδότες και απινιδωτές και εμφυτεύσιμα monitor καρδιακού ρυθμού και φυσικά όπου χρειάζεται η φαρμακευτική αγωγή. Παράλληλα, σε συνεργασία με τους καρδιολόγους και καρδιοχειρουργούς της Κλινικής, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με χειρουργικές ή επεμβατικές τεχνικές όλο το φάσμα των συγγενών καρδιοπαθειών. Θα χαρώ πολύ αν μπορέσω να βοηθήσω στο πρόβλημα του παιδιού σας, ή το δικό σας αν είστε ενήλικας με συγγενή καρδιοπάθεια.: Θα χαρώ πολύ αν μπορώ να βοηθήσω σε όποιο πρόβλημα αφορά παιδιά ή ενήλικες με συγγενείς καρδιοπάθειες και αρρυθμίες.