02.11.2010 Τέλος στους προβληματισμούς νέων γονέων με τη σωστή πρόληψη!

Medium_baby feet heart

Μία από τις μεγαλύτερες αγωνίες που βιώνει μία νέα μητέρα, αλλά και μία νέα οικογένεια ολόκληρη, είναι αν το παιδί τους που πρόκειται να γεννηθεί θα είναι απόλυτα υγιές και αν αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα κατά τη διάρκεια της κύησης, αν αυτά μπορούν να διαγνωστούν, να εντοπιστούν, να αντιμετωπιστούν και τέλος να θεραπευτούν.

Οι νέες τεχνολογίες αλλά και οι εξελίξεις στον ιατρικό τομέα, καθιστούν πια την εγκυμοσύνη μία διαδικασία, η οποία παρακολουθείται από την αρχή μέχρι το τέλος, μερικές φορές και με μεγάλη λεπτομέρεια, προκειμένου να καταγραφούν όλες οι συνθήκες ζωής του βρέφους μέσα στην μήτρα και να διαγνωστούν τυχόν μικρά ή μεγάλα προβλήματα που το βρέφος βιώνει μέσα στην μητέρα του. Πόσες όμως από τις νέες μητέρες γνωρίζουν τι πρέπει να ξέρουν, πώς να ενεργήσουν και τέλος με ποιον τρόπο να αντιμετωπίσουν σωστά μία κατάσταση που μπορεί να προκύψει και που δεν ήταν στο πρόγραμμα;

Απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα θα βρείτε στην περιήγησή σας στο drpapagiannis.gr από τον παιδοκαρδιολόγο, Διευθυντή Παιδοκαρδιολογικού Τμήματος της Παιδιατρικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ, Δρ. Ιωάννη Παπαγιάννη.

Side-demo-content

Τα κυριότερα συμπτώματα μιας καρδιοπάθειας στα παιδιά

Ποια είναι τα κυριότερα συμπτώματα και σημάδια μιας καρδιοπάθειας στα παιδιά; Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς; Ποιες εξετάσεις βοηθούν στην έγκαιρη διάγνωση καρδιοπάθειας στα παιδιά και πότε αυτές κρίνονται απαραίτητες; Απαντήσεις σε αυτές και σε άλλες ερωτήσεις σας παρέχει ο Δρ. Ιωάννης Παπαγιάννης, παιδοκαρδιολόγος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Side-demo-content

Αρρυθμίες της παιδικής ηλικίας: Ποιες είναι επικίνδυνες; Πως εντοπίζονται;

Αν και οι αρρυθμίες είναι αρκετά συχνές στα παιδιά, οι περισσότερες είναι καλοήθεις. Οι έκτακτες συστολές (κολπικές και κοιλιακές) και οι περιοδικές παύσεις που οφείλονται σε βαγοτονία (όπως ο κολποκοιλιακός αποκλεισμός 2ου βαθμού τύπου Wenckebach που συμβαίνει πολύ συχνά κατά τον ύπνο) δεν χρειάζονται καμμιά θεραπεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ