Μηχανική Υποστήριξη της Κυκλοφορίας

Σε σχετικά σπάνιες περιπτώσεις, στα πλαίσια σοβαρών καρδιακών παθήσεων καμιά φορά προεγχειρητικά αλλά συνηθέστερα μετεγχειρητικά, μπορεί η απορρύθμιση της κυκλοφορίας και της εύθραυστης παθοφυσιολογίας του μικρού ασθενούς να οδηγήσει σε βαριάς μορφής καρδιακή ή πνευμονολογική δυσλειτουργία. Αυτό μπορεί ακόμα να συμβεί και σαν αποτέλεσμα μυοκαρδίτιδας, προσβολής δηλαδή και μιας φυσιολογικής καρδιάς από κάποιον ιό η μικρόβιο.

Ήδη από το 1997 έχουμε εισάγει στην Ελλάδα την πλέον σύγχρονη τεχνολογία μηχανικής υποστήριξης της κυκλοφορίας με το σύστημα ECMO

Στις περιπτώσεις που παρουσιάζεται τόσο σοβαρή δυσλειτουργία της καρδιάς ή των πνευμόνων, ώστε η κυκλοφορία και η οξυγόνωση του αίματος να είναι εντελώς ανεπαρκής, η εφαρμογή μεθόδων τεχνητής υποστήριξης της κυκλοφορίας είναι το μόνο μέσον που μπορεί να εξασφαλίσει την καλή λειτουργία των ζωτικών οργάνων του ασθενούς έως ότου αποκατασταθεί επαρκώς η λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων και να αναλάβουν και πάλι το έργο της κυκλοφορίας και οξυγόνωσης.

Ήδη από το 1997 έχουμε εισάγει στην Ελλάδα την πλέον σύγχρονη τεχνολογία μηχανικής υποστήριξης της κυκλοφορίας με το σύστημα ECMO, και από ετών έχουμε δημοσιεύσει τα αποτελέσματά μας:
Extracorporeal membrane oxygenation circulatory support after cardiac surgery.
Transplant Proc. 2004 Jul-Aug;36(6):1763-5.

Παρακολουθώντας κάθε σχετική επιστημονική και τεχνική εξέλιξη συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την τεχνολογία ECMO, επιτυγχάνοντας αποτελέσματα διεθνούς επιπέδου και εξασφαλίζοντας στους ασθενείς μας τις καλύτερες δικλείδες ασφαλείας που υπάρχουν διεθνώς.

Side-demo-content

Τα κυριότερα συμπτώματα μιας καρδιοπάθειας στα παιδιά

Ποια είναι τα κυριότερα συμπτώματα και σημάδια μιας καρδιοπάθειας στα παιδιά; Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς; Ποιες εξετάσεις βοηθούν στην έγκαιρη διάγνωση καρδιοπάθειας στα παιδιά και πότε αυτές κρίνονται απαραίτητες; Απαντήσεις σε αυτές και σε άλλες ερωτήσεις σας παρέχει ο Δρ. Ιωάννης Παπαγιάννης, παιδοκαρδιολόγος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Side-demo-content

Αρρυθμίες της παιδικής ηλικίας: Ποιες είναι επικίνδυνες; Πως εντοπίζονται;

Αν και οι αρρυθμίες είναι αρκετά συχνές στα παιδιά, οι περισσότερες είναι καλοήθεις. Οι έκτακτες συστολές (κολπικές και κοιλιακές) και οι περιοδικές παύσεις που οφείλονται σε βαγοτονία (όπως ο κολποκοιλιακός αποκλεισμός 2ου βαθμού τύπου Wenckebach που συμβαίνει πολύ συχνά κατά τον ύπνο) δεν χρειάζονται καμμιά θεραπεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ